Новини

В українській армії офіційно присутні понад сто капеланів, – Митрополит Епіфаній

23 Квітня 2019

Про це Блаженнійший Митрополит Епіфаній розповів відповідаючи на запитання журналістів після освячення тисячі пасок для українських військовослужбовців у Свято-Михайлівському Золотоверхому Соборі.

«На сьогодні ми маємо вже понад сто капеланів, які офіційно присутні в українському війську та духовно опікуються нашими військовослужбовцями. Перед очима смерті немає невіруючих, практично кожен військовослужбовець потребує цього духовного спілкування зі священнослужителем капеланом», – сказав Митрополит.

Його Блаженство зазначив, що в Україні капеланство планують впровадити на державному рівні, що має гарантувати капеланам соціальний захист.

«Зараз розроблений відповідний законопроект. Сподіваємося, Верховна Рада його підтримає і вдасться забезпечити капеланам певний рівень соціального захисту», – додав Предстоятель.

Довідка

Від Православної Церкви України на Сході України задіяні близько 600 капеланів. Вони раз в місяць чи раз на квартал їздять з допомогою чи просто з духовною опікою наших військових.

У Збройних Силах України офіційно перебувають 155 капеланів, у частинах прикордонній служби – 34, у Національній  гвардії – 33 капелани.

Прес-служба Київської митрополії

Української Православної Церкви (ПЦУ)