Новини

Митрополит Епіфаній став почесним доктором Острозької академії

12 Квітня 2019

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній отримав диплом почесного доктора Національного університету «Острозька академія» під час свого першого архіпастирського візиту до міста з нагоди 25-річного ювілею відродження роботи академії.

Предстоятель подякував за виказану йому честь і принагідно привітав всіх: викладачів, колектив університету і студентів з 25-річям з дня відновлення роботи академії.

«У це мало хто вірив. Однак віра і наполеглива героїчна праця незмінного відтоді і до цього часу ректора професора Ігоря Демидовича Пасічника змогла відродити з руїн спершу колегіум, який згодом перетворився в університет, набув статусу національного, а нині входить до числа провідних закладів вищої освіти України», – зазначив Блаженнійший.

Предстоятель також згадав про славну історію навчального закладу, а також наголосив на внескові Національного університету «Острозька академія» у справу відродження й утвердження духовності в сучасному українському суспільстві. «Ще з середини 90-х років минулого століття у Ваших стінах почали відбуватися наукові конференції, присвячені формуванню основ християнської моралі. Професорсько-викладацький колектив Острозької академії на чолі з професором протоієреєм Василем Жуковським стали ідейними натхненниками впровадження викладання предметів духовно-морального спрямування у закладах середньої освіти. Цей самий колектив спільно з Українською Православною Церквою Київського Патріархату уклав та опублікував низку підручників, посібників, хрестоматій з основ християнської етики для учнів середніх загальноосвітніх шкіл», – додав Митрополит.

Своєю чергою ректор університету Ігор Пасічник, який вручив Його Блаженству диплом про присвоєння звання доктора, підкреслив, Предстоятель Української Православної Церкви став четвертим почесним доктором академії за 25 років після відновлення її діяльності. Він також подякував Митрополиту за привітання і наголосив на тому, що Блаженнійший взяв на себе великий тягар об’єднання української Церкви. «Ми зараз бачимо, як потужно йде процес об’єднання української Церкви і ми дуже мріяли, аби до нас в цей день приїхала саме та людина, яка взяла на себе цей нелегкий тягар», – зазначив Ректор університету.

Нагадаємо, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 12 квітня 2019 року відвідує  місто Острог з першим архіпастирським візитом. В Острозі Митрополит завітав до Національного університету «Острозька академія» з нагоди 25-річного ювілею з моменту відновлення роботи навчального закладу.

[Best_Wordpress_Gallery id=”300″ gal_title=”12.04.2019″]

фото – Андрій Сидор

Прес-служба Київської митрополії

Української Православної Церкви (ПЦУ)