Новини

Предстоятель Української Православної Церкви проголосував у другому турі виборів Президента

21 Квітня 2019

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній вранці 21 квітня проголосував у другому турі виборів Президента України.

З Предстоятелем разом свій вибір зробили намісник Михайлівського Золотоверхого монастиря архієпископ Вишгородський Агапіт і братія обителі.

Відразу після голосування Митрополит Епіфаній поспілкувався з журналістами.

«Голосування на виборах Президента України – це велика відповідальність для кожного українця. Сьогодні ми обираємо главу Української держави. Ми обираємо того, який буде в майбутньому протягом наступних п’яти років давати відповіді на ті важливі виклики – інформаційні, економічні, військові, а також і релігійні», – зазначив Митрополит, відповідаючи на питання журналістів.

Блаженнійший також наголосив на тому, що українці повинні зберегти той курс, який був накреслений п’ять років тому, під час Революції Гідності, бо дуже багато вже покладено на жертовник незалежності на Сході України, де зараз точиться війна.

«Потрібно пам’ятати, що ми зберігаємо свою територіальну цілісність. Україна перебуває зараз у важких випробуваннях. Ми перебуваємо в стані війни. Зараз обираємо главу Української держави, який повинен буде і надалі боротися проти агресії та зберегти територіальну цілісність нашої держави і той європейський курс, за який ми вболіваємо, щоб стати повноцінним членом європейської спільноти», – резюмував Предстоятель Української Православної Церкви.

[Best_Wordpress_Gallery id=”345″ gal_title=”21.04.20191″]

фото – Андрій Сидор

Прес-служба Київської митрополії

Української Православної Церкви (ПЦУ)