Новини

Предстоятель провів другу зустріч зі співавторами «10 тез для Православної Церкви України»

16 Квітня 2019

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 16 квітня 2019 року вдруге зустрівся з делегацією науковців, філософів, священиків та творчої інтелігенції для продовження обговорення актуальних питань розвитку ПЦУ, сформованих у так званих 10 тезах для Православної Церкви України.

На зустрічі також були присутні митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, проректор з наукової роботи Київської православної богословської академії прот. Віталій Клос, завідувач кафедри церковно-практичних дисциплін КПБА Святослав Чокалюк, професор цієї ж кафедри Ірина Перловська та професор кафедри богослів’я і філософії КПБА Віталій Шевченко.

Серед гостей, які цього дня завітали до Його Блаженства, були доцент кафедри історії Острозької академії Андрій Смирнов, протоієрей Богдан Огульчанський, філософ Володимир Волковський, художник Наталя Павлусенко, український релігієзнавець Олександр Саган, професор Сергій Присухін, доктор філософських наук Павло Павленко, головний редактор сайту «Петр и Мазепа» Віктор Трегубов, художник Олександр Клименко, протоієрей Георгій Коваленко, директор видавництва «Дух і Літера» Костянтин Сігов, експерт з релігійної журналістики Алла Бойко, релігієзнавець Дмитро Горєвой та перекладач Дарина Морозова.

Під час спілкування було окреслено ряд проектів просвітницького та освітнього спрямування. Предстоятель Помісної Української Православної Церкви наголосив на необхідності правдивого подання і популяризації історії нашої держави та Церкви.

«Нам потрібно всебічно та об’єктивно висвітлювати справжню історію Української Церкви, а не послуговуватися пропагандистськими штампами східного сусіда», – зазначив  Митрополит Епіфаній.

Сторони також обговорили створення при КПБА Інституту «Церкви і суспільства», організацію та навчання лекційних груп в регіонах та створення громадсько-експертних рад в областях, з метою налагодження більш тісних комунікацій між єпархіальними управліннями.

[Best_Wordpress_Gallery id=”326″ gal_title=”16.04.20192″]

фото – свящ. Іван Сидор

Прес-служба Київської митрополії

Української Православної Церкви (ПЦУ)