Новини

Митрополит Епіфаній відвідав презентацію книги Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава «Діалог лікує рани»

18 Січня 2019

17 січня 2019 р. в залі «Золоті ворота» готелю «InterContinental» відбулась презентація книги Глави Українською Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Святослава «Діалог лікує рани».

На запрошення Блаженнішого Святослава на презентацію прибув Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Епіфаній.

Ведучим і модератором презентації був сам Блаженніший владика Святослав та Голова Комітету ВРУ з питань культури і духовності пан Микола Княжицький.

У залі на презентації був присутній Президент України Петро Порошенко, віце прем’єр міністр В’ячеслав Кириленко, віце прем’єр міністр Іванна Клімпуш Цинцадзе, міністр освіти та науки Лілія Гриневич, в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, міністр фінансів Оксана Маркарова, міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, народні депутати Ганна Гопко, Оксана Сироїд, Микола Княжицький та Віктор Єленський, посол Канади в Україні Роман Ващук, посол Польщі в Україні Ян Пєкло, співак та композитор Святослав Вакарчук, письменники Оксана Забужко та Іван Малкович, українські політики та інші поважні гості.

Блаженніший Митрополит Епіфаній у своєму вітальному слові підкреслив важливість діалогу між християнами: «Ми розпочинаємо перші кроки нашої співпраці, хоча до цього часу у нас також була співпраця. В майбутньому ми також будемо продовжувати наш діалог, співпрацю, адже ми, християни, повинні разом творити добро. Ми хочемо розпочати добру плідну співпрацю між Православною та Українською Греко-Католицькою Церквою, яка раніше існувала, але ми хочемо її поглибити, щоб разом спільно в подальшому співпрацювати», – зазначив Предстоятель.

Цього вечора Митрополит Епіфаній також анонсував дату своєї інтронізації – 3 лютого і запросив Главу УГКЦ на це дійство.

У книзі-інтерв’ю Блаженніший Святослав вичерпно і щиро розповідає редактору польського Католицького інформаційного агентства Кшиштофу Томасику про деякі досі не відомі факти про минуле та сучасний стан Східної Католицької Церкви. Він ділиться історією свого життя: від моменту покликання до обрання його Главою УГКЦ. Розказує про можливості, які виникають внаслідок діалогу, а також про добрі, але часом і болісні відносини з  країнами-сусідами. У книжці також знайдемо свідчення Блаженнішого Святослава про святого Івана Павла ІІ та бл. пам’яті Любомира Гузара.

[Best_Wordpress_Gallery id=”39″ gal_title=”17.1.19″]

 

фото – свящ. Іван Сидор