Новини

Митрополит Епіфаній провів зустріч з Послом Великої Британії в Україні

27 Березня 2019

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 27 березня 2019 року зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Великої Британії в Україні Джудіт Гоф. Пані Гоф супроводжували радник з політичних питань Катерина Девенпорт та співробітниця посольства.

На зустрічі також був присутній заступник голови Управління зовнішніх церковних зв’язків архієпископ Євстратій.

Сторони обговорили релігійну та соціально-політичну ситуацію в нашій державі, значення Церкви в житті суспільства та важливість плідного діалогу у питаннях, які становлять спільний інтерес і зближують наші країни.

Під час спілкування не оминули увагою і болюче для України питання війни на Донбасі. «У нас є рана – війна, ми зуміли її локалізувати і через це у декого склалося враження, що її, начебто, не існує. У людини може виникати хибне уявлення, нібито війна десь дуже далеко і не стосується мене», –  зазначив Предстоятель, вказавши на необхідність консолідації зусиль перед загрозою агресора.

Своєю чергою Джудіт Гоф висловила підтримку Україні та впевненість, що завдяки прозорим, мирним і справедливим демократичним перетворенням наша країна досягне успіху.

На завершення зустрічі Його Блаженство подарував високоповажним гостям пам’ятні сувеніри.

фото –  свящ. Іван Сидор

Прес-служба Київської Митрополії

Української Православної Церкви (ПЦУ)