Новини

Митрополит Епіфаній провів зустріч з Послом США Марі Йованович

29 Березня 2019

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 29 березня 2019 року зустрівся із Надзвичайним та Повноважним Послом США в Україні пані Марі Йованович.

Під час зустрічі йшлося про актуальні питання сьогодення, зокрема сторони торкнулися релігійної та соціально-політичної ситуації в нашій державі, значення незалежної Церкви в житті суспільства, а також обговорили ті позитивні кроки, які Православна Церква України уже реалізувала за декілька місяців після Об’єднавчого Собору.

Митрополит Епіфаній відповів на запитання пані Посла щодо внутрішнього життя Церкви, її соціального і просвітницького служіння.

Крім цього Митрополит Епіфаній та пані Марі Йованович відзначили важливість для майбутнього України проведення демократичних президентських виборів.

Предстоятель Церкви висловив вдячність Послу США за послідовну підтримку України з боку Сполучених Штатів Америки: «Ми дякуємо Вам за ті зусилля, які спрямовані на захист свободи віросповідання в усьому світі і в Україні зокрема. Також по особливому вдячні за ту підтримку, яку Сполучені Штати як союзник і друг продовжують надавати Україні в цей важливий для нас і всього світу час», – зазначив Митрополит.

На завершення Його Блаженство вручив пані Марі Йованович пам’ятні подарунки. Зустріч відбулася у приміщенні Посольства США.

[Best_Wordpress_Gallery id=”243″ gal_title=”29.03.2019″]

 

Прес-служба Київської Митрополії

Української Православної Церкви (ПЦУ)