Новини

Європейське майбутнє України залежить від кожного з нас, – Митрополит Епіфаній

11 Квітня 2019

Майбутнє нашої держави, невідворотність європейського курсу України залежить від кожного з нас. Таку думку висловив Блаженнійший Митрополит Епіфаній, Предстоятель Української Православної Церкви під час конференції «Томос і Україна» у Львівському національному аграрному університеті.

«Ми закликаємо до єднання, до спільного служіння інтересам нашого народу. Бо і досі є багато тих, хто сумнівається у тому, що незалежна українська держава існуватиме. Зараз ми проходимо певні випробування. Чи ми будемо й далі рухатися у напрямку розбудови нашого європейського майбутнього, чи станемо озиратися і робити щось протилежне – це залежить від кожного з нас», – наголосив Митрополит.

Предстоятель зазначив, що на Благовіщення Пресвятої Богородиці ми маємо нагоду пригадати собі, наскільки певне рішення залежить від нас. Митрополит нагадав, на прикладі Пресвятої Діви Марії Бог показує людям, що дав їм свободу вибору. «Бог створив нас за своїм образом і дав нам свободу вибору. Пресвята Діва Марія також могла вибрати протилежне, вона могла і не погодитися з благою звісткою, яку приніс архангел Гавриїл. Сам Бог зупиняється перед волею людини тобто, від однієї людини, від її рішення, залежала доля людства. Саме завдяки її ствердному рішенню людство отримало можливість спасіння», – зазначив Блаженнійший.

Нагадаємо, Блаженнійший Митрополит Епіфаній, Предстоятель Української Православної Церкви (Православної Церкви України) 10 квітня прибув до Львова з першим архіпастирським дводенним візитом. Напередодні Митрополит відслужив ранню з великим покаянним каноном прп. Андрія Критського у Свято-Покровському кафедральному соборі Львівсько-Сокальської єпархії.

[Best_Wordpress_Gallery id=”294″ gal_title=”11.04.20192″]

фото – Андрій Сидор

Прес-служба Київської митрополії

Української Православної Церкви (ПЦУ)