Новини

Предстоятель помолився за спокій душ провідників Українського автокефального руху

12 Квітня 2019

У рамках візиту на Львівщину Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 11 квітня 2019 року відвідав храм святих апостолів Петра і Павла, де знаходиться могила Патріарха УАПЦ Димитрія (Яреми). Його Блаженство звершив панахиду перед могилою сподвижника автокефального руху.

Разом з Предстоятелем молилися митрополит Львівський Макарій, митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей, духовенство Львівщини та місцеві віряни.

Звертаючись до присутніх, Митрополит Епіфаній відзначив неабиякий внесок засновників та будівничих автокефального руху у справу становлення незалежної Помісної Української Православної Церкви.

«Ми йшли різними шляхами, але дійшли до одного джерела – Томосу про автокефалію нашої Української Православної Церкви. Ви зробили дуже багато, тому що в той нелегкий час прийняли на себе тягар важливих рішень. Зараз Церква поклала відповідальні обов’язки на мене, але я надихаюся вашою підтримкою і вірю, що ми разом розбудовуватимемо Українську Автокефальну Помісну Православну Церкву, яка буде визнана усіма іншими Православними Церквами», –  зазначив Блаженнійший Владика.

«Ми молимося за тих, хто вже відійшов у вічність, бо ми їх любимо та шануємо і саме в молитві можемо виявити свою любов. Завдяки таким ієрархам, як Патріарх Димитрій, ми сьогодні маємо ці визначні плоди – автокефалію нашої Православної Церкви України», – підсумував Предстоятель.

[Best_Wordpress_Gallery id=”297″ gal_title=”11.04.19 Panahida Lviv”]

фото – Андрій Сидор

Прес-служба Київської митрополії

Української Православної Церкви (ПЦУ)