Новини

Предстоятель долучився до молитви за Україну

30 Березня 2019

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 30 березня 2019 року взяв участь у молитовному заході, що відбувся у столиці, біля памятника святому рівноапостольному князю Володимиру Великому.

Його Блаженство супроводжували: митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Васильківський Лаврентій, столичне духовенство.

Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Епіфаній підніс особливу молитву, у якій висловив подяку Богові за милості до українського народу та попросив для всіх мудрості і любові до України, щоб зробити свій вибір згідно з волею Божою:

“За даром Твоїм, Спасителю наш, ми отримали державну незалежність, а разом з нею і відповідальність за її управління. Нині маємо обрати Главу держави Української – надихни нас, Господи, зробити вірний і відповідальний вибір, бо від цього залежить майбутнє всіх нас. Віджени від нас і всього народу нашого дух неправди і омани, втихомир пристрасті, зруйнуй всі злі задуми, проти країни нашої супротивниками спрямовані” – зокрема виголосив у молитві Предстоятель.

На молитовному заході було присутнє і керівництво держави на чолі з Президентом України Петром Порошенком, який прийшов помолитися разом з родиною, а також українські воїни, капелани, громадські діячі, політики, представники культури та небайдужі Кияни.

Свої молитви до Господа за мирні і чесні вибори Президента піднесли й інші представники Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій.

Особливого молитовного стану додав спів хору Київської православної богословської академії. Студенти духовної школи разом з капеланами Православної Церкви України також молилися за мир і єдність.

Боже, нам єдність подай!

[Best_Wordpress_Gallery id=”247″ gal_title=”30.03.2019″]

фото – Андрій Сидор

Прес-служба Київської Митрополії

Української Православної Церкви (ПЦУ)