Новини

Митрополит Епіфаній зустрівся з ієрархами УПЦ США

08 Лютого 2019

7 лютого 2019 р. Митрополит Київський і всієї України Епіфаній зустрівся з Предстоятелем Української Православної Церкви США (Константинопольського Патріархату) митрополитом Антонієм і Президентом Консисторії цієї Церкви архієпископом Памфілійським Даниїлом.

Під час розмови владики торкнулися ключових напрямків розвитку Православної Церкви України, висловили готовність до консолідації зусиль задля подальшого об’єднання Українського православ’я, а також обговорили важливість збереження релігійного миру в Україні.

Митрополит Антоній висловив свої найкращі враження від нещодавнього урочистого богослужіння у Святій Софії Київській у день інтронізації Митрополита Епіфанія. Варто зазначити, що ієрарх тричі звершував служби у Софійському соборі – попередні два рази у 1990 р. та 1993 р. в дні інтронізації Патріарха Київського і всієї України Мстислава (Скрипника) та Патріарха Київського і всієї Руси-України Володимира (Романюка).

Після тривалої бесіди Митрополит Епіфаній подякував ієрархам за працю, яка увінчалася неоціненним успіхом для православних українців та побажав Божого благословення у добрих справах.

[Best_Wordpress_Gallery id=”86″ gal_title=”07.02.2019″]

фото – свящ. Іван Сидор

 

Прес-служба Київської митрополії

Української Православної Церкви (ПЦУ)